• home
 • video
 • pas verschenen

  Voor uw wielerpronostiek: 5 jokers die dit voorjaar kunnen verrassen

  Loetsenko, De Buyst, Kragh Andersen, Küng en De Bie.

  Naast de gebruikelijke favorieten verschijnen er elk voorjaar ook minder verwachte namen op het voortoneel. Sporza selecteerde 5 renners die van goudwaarde kunnen zijn voor uw wielerpronostiek in de voorjaarsklassiekers.

  Aleksej Loetsenko (Kaz-Astana)

  Zoek je naar een alternatief voor Kwiatkowski? Of wil je gewoon dé revelatie van de klassiekers in je wielerpronostiek? Dan is Aleksej Loetsenko misschien wel een goede gok. Klimmen, tijdrijden, aanvallen, bergop sprinten en over kasseien dokkeren... Loetsenko is geen gewone smurf. 

  De 25-jarige Kazach is zich al jaren aan het klaarstomen om op een dag brokken te maken op de Vlaamse wegen. Bij Astana kan hij rekenen op een hypergemotiveerde armada, met De Vreese, Cort Nielsen, Valgren Andersen en Gatto. In Oman legde Loetsenko Van Avermaet alvast het vuur aan de schenen. Straks meer van dat?

  Jasper De Buyst (Lotto-Soudal)

  Wie wil uitpakken met een Belgische verrassing in zijn pronostiek, kan Jasper De Buyst maar beter op zijn lijstje zetten. De 24-jarige ex-pistier sabelde vorig jaar Matteo Trentin neer in de eindsprint van Binche-Chimay-Binche.

  In de wintermaanden trapte De Buyst alvast door de boter tijdens trainingstochten in de Vlaamse Ardennen. "In koersen zoals de Omloop Het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen wil ik meespelen voor de overwinning", is De Buyst ambitieus.

  Søren Kragh Andersen (Den-Sunweb)

  Wil je een jong supertalent in je team dat dit jaar al de pannen van het dak kan rijden? Dan kan Søren Kragh Andersen (23) een gouden zet zijn. De Deense groeibriljant is een manusje-van-alles: hij kan sprinten, tijdrijden, klimmen en kasseien vreten.

  Na Gent-Wevelgem moest hij vorig jaar wel nog de speekseldruppeltjes van Niki Terpstra van zijn lichaam afspoelen. De Nederlander zou toen in volle finale gespuwd hebben naar Kragh Andersen, toen ze tijdens hun achtervolging op Keukeleire en Van Avermaet geen meter naderden. Benieuwd wat Kragh Andersen kan zonder overtollig speeksel.

   

  Stefan Küng (Zwi-BMC)

  Stel dat Greg Van Avermaet uitvalt door pech, dan heeft BMC niet alleen Jürgen Roelandts maar ook Stefan Küng als gelegenheidskopman. In Zwitserland moet Küng de gaten wat dichtmetselen die de gepensioneerde Cancellara achterliet.

  De 24-jarige Zwitser imponeerde zijn collega's dit seizoen al in de voorbereidingskoersen en hij kan Van Avermaet tot diep in de finale bijstaan. Je weet maar nooit hoe een finale zich ontrolt in een klassieker.

  Sean De Bie (Veranda's Willems-Crelan)

  Wie zoekt naar een Belg die regelmatig in de top 20 zal opduiken, kan een kruisje zetten achter de naam van Sean De Bie (26). Bij Veranda's Willems-Crelan mag "Sean Bieke" eindelijk ook ravotten op de Vlaamse heuvels.

  De Bie koerst dit seizoen met een dosis vertrouwen en kan een interessante tandem vormen met Wout van Aert. Het duo woont maar enkele kilometers van elkaar vandaan. Bovendien heeft De Bie ook een verleden als veldrijder, chemie verzekerd dus met Van Aert.