Ga naar de inhoud

VIDEO: Biatlongoud voor Wit-Rusland in barre omstandigheden

 do 22 februari 2018 14:06
Wit-Rusland won het goud in de estafette.
In de biatlonestafette (4x6 km) bij de vrouwen heeft Wit-Rusland het goud veroverd. Topfavoriet Duitsland faalde en werd pas achtste.

De biatletes kregen in PyeongChang af te rekenen met zware weersomstandigheden. Een stevige wind en sneeuwval zorgden voor foutjes tijdens het schieten.

Ook Darja Domratsjeva ging in de fout met haar karabijn, maar de Wit-Russische maakte dat goed door ongemeen snel te langlaufen. Aan de finish had Domratsjeva, in Sotsji goed voor 3x goud in het biatlon, 10 seconden over op de Zweedse biatlete. Frankrijk moest vrede nemen met brons, favoriet Duitsland kwam niet in de buurt van het podium.

Voor Domratsjeva, die getrouwd is met de Noorse biatlonlegende Ole Einar Bjørndalen, is het haar zesde olympische medaille. In PyeongChang won ze ook al zilver op de massastart. Haar eerste olympische medaille, een bronzen plak, veroverde ze 8 jaar geleden in Vancouver.

VIDEO: Domratsjeva komt als eerste over de finish

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag estafette vrouwen

  1. Wit-Rusland in 1u12'03"4
    (Skardino, Krjoeko, Alimbekava, Domratsjeva)
  2. Zweden op 10"7
    (Persson, Brorsson, Magnusson, Öberg)
  3. Frankrijk 17"6
    (Chevalier, Dorin, Braisaz, Bescond)
  4. Noorwegen 29"7
  5. Slovakije 38"4
  6. Zwitserland 43"5
  7. Polen 43"6
  8. Duitsland 53"9