• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert kiest voor X!NK: "Hoop dat mijn banden dit voorjaar ook nooit stuk zullen gaan"

  Lampaerts zegeroes na zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen in 2017.

  Yves Lampaert kan niet wachten tot het nieuwe wielerseizoen begint. In "Linde staat op" peilde Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel vanmorgen naar Lampaerts gevoel op de fiets, de brutaliteit van Wuyts én zijn zangkwaliteiten. Ook de "vriendskapsband" van X!NK kwam ter sprake.

  In de karaoke van “Linde staat op” belt Linde Merckpoel elke dag van de week met een bekende renner over zijn plannen en ambities in het wielervoorjaar. Vanochtend was Yves Lampaert (Quick-Step) aan de beurt.

  Sinds een naar eigen zeggen "obscure nacht" is Merckpoel ook meter van "De melkerie", het trainingsgroepje van Lampaert. "Een zot idee dat heel laat op de avond ontstond, maar wel een goed idee", is Lampaert enthousiast.

  De radiopresentatrice toont zich een bezorgde meter als ze naar Lampaerts gevoel op de fiets peilt. Lampaert: "Ik heb een goede winter gehad, veel en hard getraind. Ik denk dat ik er klaar voor ben."

  Over de brutaliteit van Wuyts, de bemoeienissen van Boonen en "de vriendskapsband"

  Ook bij de "brutale uitspraak" van Michel Wuyts blijft Lampaert zijn eigen onbewogen zelve. "Of ik Parijs-Roubaix kan winnen? Ik denk wel dat die klassieker mij het beste ligt, ik kan er mijn tijdritcapaciteiten uitspelen. Bovendien ben ik er in 2015 al eens dicht bij geweest."

  Hoe gaat Quick-Step de leegte opvullen die Tom Boonen achterlaat? "Tom nam veel druk op zich, maar Philippe (Gilbert) neemt zijn plaats een beetje in. Tom moeit zich niet met de ploeg, maar hij zal wel nog van zich laten horen in ons WhatsApp-groepje.".

  Zoals altijd in de karaoke van "Linde staat op" mag de gast een liedje kiezen waarbij hij plechtig belooft om luidkeels mee te zingen. Lampaert is een man die houdt van een feestje, maar hoe is het met zijn zangkwaliteiten gesteld?

  "Ik heb er geen talent voor, maar ik doe het wel graag. Het gebeurt wel eens dat we uit verveling beginnen te zingen op de bus."

  Lampaert bracht "De vriendschapsband" van X!NK mee. Of "de vriendskapsband", zoals Linde fijntjes opmerkte met een knipoog naar zijn West-Vlaams. “Ik kan me wel vinden in die strofe over de band die nooit stuk gaat. Ik hoop dat mijn fietsbanden het ook gaan houden dit voorjaar", legt de renner uit.

  "En onze band dan?", panikeert Merckpoel. "Ook die zal nooit stuk gaan", zegt Lampaert schalks.

  Beluister hier het volledige fragment

  Bekijk hier nog eens "De vriendschapsband" van X!NK, live bij Studio Brussel