• home
 • video
 • pas verschenen

  Gysel mag (voorlopig) bondscoach van shorttrackers blijven

  Pieter Gysel blijft vooralsnog bondscoach.

  De plooien tussen Pieter Gysel en de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) lijken gladgestreken. Gysel lag onder vuur, maar mag het seizoen als coach van de shorttrackers afmaken. Na de winter zal het bestuur van de KBSF met Gysel overleggen over een nieuwe verbintenis.

  Pieter Gysel vertrok eind januari naar de Winterspelen als coach van Jens Almey en Ward Pétré, maar net voor de afreis naar PyeongChang leek de stoel van Gysel wel heel erg te wankelen door een conflict over selectieprocedures.

  Gysel heeft nu een gesprek gehad met het bestuur van de KBSF en daarin werden wederzijdse excuses aangeboden. Volgens Gysel zijn de verhoudingen "genormaliseerd".