• home
 • video
 • pas verschenen

  Geraint Thomas (Sky): "Ik bereid de Tour voor alsof ik de kopman ben"

  "Ik heb niet veel last van de extra druk rond het team."

  Voor Geraint Thomas is de Tour weer een doel, maar de Welshman van Team Sky weet nog niet in welke rol. Want zal titelverdediger Chris Froome erbij zijn na zijn salbutamolplas in de Vuelta?

  De internationale wielerunie UCI schorste Froome niet, nadat hij te hoge salbutamolwaarden getoond had in de Vuelta. De viervoudige Tour-winnaar krijgt de kans om wetenschappelijk te verklaren wat er gebeurd is. Er is geen tijdsschema, maar de kans bestaat dus dat de Brit niet mag meedoen aan de Tour.

  "Met of zonder Froome, ik zal er staan"

  Daarom dat de top van Team Sky Geraint Thomas achter de hand houdt: "We spraken af dat we naar de Tour toeleven alsof ik de kopman ben. Ik zal er alles aan doen om daar op mijn best te zijn", vertelde Thomas aan cyclingnews.be.

  "Ik zal me mentaal voorbereiden op de strijd om het geel. En als Froome meedoet, wil ik zo lang als mogelijk meedoen voor het algemene klassement. In de eerste week, vooral door de wind en de kasseien, kan er veel gebeuren. Ik denk dat het niet slecht is om op 2 paarden te wedden."

  "Hoe ouder ik word, hoe meer ik in eigen bubbel leef"

  Terwijl Froome vorige week een felbesproken entree maakte in de Ruta del Sol, behaalde Thomas een ritzege en een tweede plaats in de Ronde van de Algarve. De Welshman maakt niet veel van de druk op het team met de heisa rond Froome.

  "We staan al de hele tijd in de schijnwerpers, nu gewoon nog een beetje meer. Het gaat niet om mezelf, dus ik heb er geen last van. Het is wel een beetje zorgwekkend en het is niet goed om erover te horen, maar hoe ouder ik word, hoe meer ik in mijn eigen bubbel ga leven", zegt de 31-jarige coureur, die vorig jaar enkele dagen in het geel reed en de Tour moest verlaten met een sleutelbeenbreuk.

  "Vroeger lachte ik met Steve Cummings, maar nu word ik meer en meer zoals hij. Ik houd er gewoon van om mijn eigen ding te doen. Misschien heeft het met ouder worden te maken, maar ik wil gewoon alleen zijn. Dat maakt het leven eenvoudiger en je hoeft enkel maar met jezelf rekening te houden."