• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland verplettert tegenstand in de noordse combinatie

  De Duitse driekleur wappert na de noordse combinatie.

  De Duitse mannen hebben hun favorietenstatus meer dan waargemaakt. Als het ware op één been sprokkelden ze goud in de teamcompetitie. Noorwegen finishte tweede, Oostenrijk derde.

  De noordse combinatie is een van de klassiekers op het programma van de Winterspelen. De sport bestaat uit 2 onderdelen: schansspringen (grote schans) en 4x5 kilometer langlaufen. De scores van de sprongen worden omgezet in tijd voor de start van het langlaufen. In de landencompetitie brengt elke ploeg 4 mannen aan de start.

  In het schansspringen mocht Oostenrijk even het hoge woord voeren. Mario Seidl, Bernhard Gruber, Lukas Klapfer en Wilhelm Denifl behaalden samen 469,5 punten en begonnen met een voorsprong van 6 seconden op favoriet Duitsland. 

  De Duitsers konden een sterke ploeg in lijn brengen. Met Johannes Rydzek, Fabian Riessle en Eric Frenzel konden ze de gouden, zilveren en bronzen medaille van de individuele grote schans in hun team opstellen. 

  In het langlaufen zette Duitsland de achterstand moeiteloos recht. Riessle, de tweede Duitse langlaufer, had bij het begin van zijn 5 kilometer al een voorsprong van een halve minuut op achtervolgers Oostenrijk, Japan en Noorwegen.

  Voor Frenzel en Rydzek is het hun tweede gouden plak in PyeongChang. Frenzel mocht uit Sotsji ook al een gouden medaille meenemen en heeft er dus in totaal 3.

  uitslag Noordse combinatie
  1.Duitslandin 46'09"8
  2.Noorwegen47'02"5
  3.Oostenrijk47'17"6
  4.Japan48'18"6
  5.Frankrijk48'37"0
  6.Finland48'40"5
  7.Tsjechië50'07"1
  8.Italië51'14"1
  9.Polen51'24"8
  10.VS51'26"5

  Een statistiekje:

  Video: