• home
 • video
 • pas verschenen

  Complex knieletsel voor skiester Kim Vanreusel na pijnlijke crash

  Kim Vanreusel verloor de controle over haar ski's.

  De Winterspelen zijn dramatisch geëindigd voor skiester Kim Vanreusel. Op de afdaling, het eerste onderdeel van de combiné, ging ze keihard onderuit. Vanreusel werd in een slee ingepakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. De ligamenten van haar linkerknie zijn geraakt.

  Kim Vanreusel had een eivol programma in PyeongChang, met de combiné (eerst een afdaling, dan een slalom) als loodzware afsluiter.

  Maar Vanreusel zou het 2e onderdeel van de combiné niet halen. Na een handvol seconden verloor ze op een hobbelige passage haar evenwicht. Ze kwam pijnlijk ten val en schoof door tot in de netten. Het duurde minutenlang voor ze in de slee van de hulpdiensten gelegd kon worden en de competitie hervat kon worden.

  Vanreusel werd afgevoerd naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Zuid-Korea en daar viel het verdict: de ligamenten aan haar knie zijn geraakt. "Het is een complex letsel", klinkt het bij het BOIC. Onze landgenote ondergaat nog extra onderzoeken, maar gaat pas in België onder het mes. Daarna zal ze 4 tot 5 maanden moeten revalideren.

  Foto's: