• home
 • video
 • pas verschenen

  Carrasco onderhandelt met Chinese ploeg, niet in selectie Europa League

  Carrasco is sinds 2015 bij Atletico, waar wat ruis zit op de relatie.

  Gaat Yannick Carrasco Axel Witsel achterna richting China? Volgens Atletico Madrid-voorzitter Enrique Cerezo onderhandelt de Rode Duivel met een Chinese ploeg. De Spaanse media weten dat hij daarom vanavond niet in de kern voor de Europese match tegen Kopenhagen zit.

  In China loopt de wintermercato tot eind deze maand. Dat zorgt ook nog voor wat bedrijvigheid in Europa, gezien de grote bedragen die de Chinese ploegen spenderen. De Spaanse media schrijven dat Carrasco over een transfer praat met Dalian Yifang.

  Atletico-preses Cerezo kreeg meteen die vraag voorgeworpen op een persontbijt in Madrid: "Het lijkt dat hij aan het onderhandelen is. Maar ik ben nog maar enkele uren terug uit Mexico, dus ik weet er niets meer van."

  Een 30-tal miljoen euro zou de 24-jarige winger moeten kosten, becijferen de kranten. 25 procent daarvan zou naar Monaco gaan, de vorige club van Carrasco.

  Marca weet het wel zeker: "De makelaar van de speler onderhandelt met de toelating van Atletico. Het idee is dat de zaak deze week concreet wordt."

  Geen verrassing

  Het nieuws van een mogelijk vertrek van Carrasco uit de Spaanse hoofdstad komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Hij arriveerde er in 2015 voor 15 miljoen euro, met een doorverkooprecht van 25 procent. De Belgische international werkte zich snel in de ploeg in en speelde ondertussen 124 wedstrijden, waarin hij 23 doelpunten maakte.

  Maar de laatste tijd zit er wat ruis op de relatie met coach Diego Simeone. Zijn speeltijd is ook verminderd, Correa krijgt vaker de voorkeur en Costa is terug van Chelsea.