• home
 • video
 • pas verschenen

  Alaerts valt uit in slalom: "Een stom foutje en daarna nam ik risico"

  Het foutje te veel voor Kai Alaerts.

  Kai Alaerts was speciaal naar PyeongChang gekomen voor de slalom, maar het werd een ontgoocheling. "Bij mijn 2e foutje wist ik dat het voorbij was", zei hij. Sam Maes blikte dan weer met gemengde gevoelens terug op zijn wedstrijd.

  Kai Alaerts had op voorhand gehoopt op een plaats in de top 30, maar zijn Spelen waren uiteindelijk na 20 seconden al over. "Klote", noemt hij dat.

  "Ik had in het begin een heel goed gevoel en dacht dat ik op het vlakkere stuk meer risico's kon nemen. Maar ik maak een stom foutje, kwam vanachter op mijn ski's te staan en stond ernaast."

  "Daarna probeerde ik toch nog beneden te komen, maar je neemt nog meer risico om toch nog iets te kunnen tonen in de 2e run. Bij de volgende chicane ging het weer mis. Dan weet je dat het voorbij is."

  Alaerts vond niet dat de slalom té moeilijk was gestoken. "Er zijn veel tempowisselingen en die maken het voor iedereen moeilijk. Maar het is toch skibaar. Iedereen neemt gewoon risico's om zo hoog mogelijk te eindigen."

  Maes: "Volgende keer minder onder de indruk"

  In tegenstelling tot Kai Alaerts was Sam Maes wel een 2e run gegund. "Ik ben blij dat ik de finish heb gehaald als je ziet hoeveel er zijn uitgevallen. Ik maak alleen een paar foutjes te veel. Het was soms nipt. Er stonden heel veel moeilijke combinaties in. Maar ik heb mij er doorheen gevochten en ben aangekomen", zei Maes na de eerste run.

  In de tweede run haalde Maes de finish niet. "Dat kan gebeuren, zeker in de slalom. Ik ging voor de top 30 en heb risico's genomen. Ik heb weer fouten gemaakt, het was net dat foutje te veel."

  "Ik heb hier wel veel ervaring opgedaan. Ik zal de volgende keer minder onder de indruk zijn van de omstandigheden. Ik ga in de zomer hard aan mijn lichaam werken, zodat ik de achterstand op dat vlak kan wegwerken."

  Maes na de 1e run:

  Maes na de 2e run: