• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dembélé is een stofzuiger die zijn tegenstanders uit de weg ruimt"

  Mousa Dembélé heeft indruk gemaakt in zijn laatste wedstrijden.

  Wie is de beste speler in het shirt van Tottenham? Mousa Dembélé, klinkt het unaniem bij zijn ploegmaats. Ook analist en ex-Tottenham-middenvelder Jermaine Jenas is helemaal overtuigd. "Pogba, Matic, Khedira, Pjanic... Hij heeft ze allemaal vernietigd."

  Ploegmaats zijn lovend over Dembélé

  Niet Harry Kane, maar wel Mousa Dembélé is volgens zijn ploegmaats de meest indrukwekkende speler in het shirt van Tottenham. "Hij is groot en zet iedereen opzij", verklaart Dele Alli. "Hij is een wonder van de natuur. Fysiek is hij een monster", aldus Eric Dier. "Hij heeft kracht, snelheid en techniek", besluit Harry Winks. "We hebben veel topspelers, maar Dembélé springt eruit."

  "Het is een nachtmerrie om Dembélé af te stoppen"

  Ook de analisten in de Premier League bezwijken voor de technisch sterke Dembélé. Jermaine Jenas, zelf een ex-middenvelder van Tottenham, is onder de indruk van de Rode Duivel.

  "Ik vraag me bij mijn analyses altijd af waarom ik wel of niet tegenover een bepaalde speler zou willen staan", vertelt Jenas op de BBC. "En bij Dembélé is er een waslijst aan redenen waarom ik hem niet graag in de ogen zou kijken."

  "De laatste weken speelde hij tegen Paul Pogba en Nemanja Matic (Manchester United), en Sami Khedira en Miralem Pjanic (Juventus) en hij heeft ze allemaal vernietigd."

  "Dembélé is technisch enorm sterk. Hij is als een stofzuiger: in balbezit trekt hij twee tot drie tegenspelers naar zich toe en creëert zo ruimte voor Eriksen. Hij zuigt alle druk naar zich toe en is ook niet van de bal te zetten. Het is een nachtmerrie om hem af te stoppen"