• home
 • video
 • pas verschenen

  Willemsen: "We zullen eens iemand aan zijn oren moeten trekken"

  Elfje Willemsen parkeerde haar slee op plaats 11.

  0 / 0

  Elfje Willemsen parkeerde haar slee op plaats 11.

  Elfje Willemsen is met de glimlach net buiten de top 10 gestrand in de bobslee-competitie. "Ik heb een goed gevoel, want vandaag hebben we twee goeie runs gedaan", zegt ze. Onze landgenote wijt haar 11e plaats aan gebrekkig materiaal.

  "Kunnen er persoonlijk niet veel meer aan doen"

  "Ik heb een goed gevoel. We hebben twee goeie runs gedaan. Als de rest dan sneller is, kunnen wij er persoonlijk niet veel meer aan doen", zegt Willemsen.

  "Dit is een zeer technische baan waar je het verschil kunt maken met het sturen. Ik zie andere teams die even snel starten als wij, maar onderweg sneller zijn. Dat betekent dat hun slee sneller is dan de onze, het heeft met materiaal te maken. We zullen eens iemand aan zijn oren moeten trekken." 

  "Kijk: ik ben nog altijd een even goeie stuurvrouw en onze starts worden alsmaar beter. Met deze start had ik in Sotsji 2014 op het podium gestaan. Het is frustrerend dat we het nu niet in eigen handen hadden." 

  Met deze Winterspelen zit de olympische carrière van Willemsen erop. "Het is een heel speciaal moment. Ook deze Spelen zijn weer voorbijgevlogen. Vandaag heb ik er echt van genoten. We stonden met een lach aan de start en hebben het goed gedaan."

  "Heb het volledig laten liggen in de 3e run"

  An Vannieuwenhuyse hinkt op twee gedachten. Met haar 13e plaats komt ze dicht in de buurt van de beoogde top 12, maar er zat meer in.

  "Ik heb een heel slechte 3e run gestuurd", zegt Vannieuwenhuyse. "Vanaf bocht 6, 7 had ik mijn slee niet meer onder controle. Ik heb het daar volledig laten liggen en was enorm kwaad op mezelf."

  "Ik ben heel blij dat ik me herpakt heb in de 4e run, want ik wilde plaatsen stijgen in plaats van zakken. Zo hebben we toch mooi kunnen afsluiten: 13e op 9 honderdste seconde van de top 12, dat sluit aan bij onze doelstelling. Toch sta ik hier met een dubbel gevoel."

  Remster Sophie Vercruyssen: "In die 3e run kregen we, letterlijk, een paar klappen. Mijn bil begon meteen weer wat op te spelen."

  "Beneden was An zeer lastig, maar ik probeerde er het optimisme in te houden, want in de 4e run kon alles nog. Daarin zijn we teruggekeerd van de 16e naar de 13e plaats. Jammer dan van run 3, maar ik ben toch trots op An."

  "We zijn snel en krachtig, maar het komt er nog niet uit"

  Vannieuwenhuyse: "Ik voel me heel schuldig ten opzichte van Sophie. Het is echt jammer. In Peking 2022 wil ik beter doen."

  "Dit doet dromen van meer, al besef ik dat er nog veel werk aan de winkel is. We kunnen snel lopen en zijn krachtig genoeg, maar als we een slee duwen, komt dat er nog niet uit. Dat is ons grootste probleem en daar moeten we aan werken."