• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Stuntman Van der Poel tovert in Waregem 31e zege uit zijn hoed

  Van der Poel reed een perfecte inhaalrace.

  Mathieu van der Poel heeft de Soudal Masters in Waregem gewonnen. De Nederlander dook als allerlaatste het veld in, maar haalde het hele pak met veel zwier in. Hij mocht voor de 31e keer dit seizoen een ruiker bloemen mee naar huis nemen. Tom Meeusen won de traditionele hoogspringcompetitie.

  In Waregem krijgen de renners steevast een parcours met kunstmatige hindernissen voor de wielen geschoven. Spek naar de bek van Mathieu van der Poel. Zonder grote uitdager Wout van Aert, die zich klaarstoomt voor de voorjaarsklassiekers, had hij speelruimte.

  Hij ging pas als laatste het veld in en Thijs Aerts eiste in de openingsfase de aandacht op. Hij zoefde als eerste door de fontein. Maar Van der Poel had niet veel tijd nodig om het peloton van 23 renners op te peuzelen.

  Hij kwam na zijn inhaalrace op een wiel over de finish, voor Michael Vanthourenhout en Toon Aerts.

  VIDEO: Het was een parcours voor stuntmannen

  Cant juicht bij de vrouwen

  Sanne Cant (Iko-Beobank) was de beste vrouw in Waregem. De 27-jarige wereldkampioene kwam na een race van 20 minuten voor Maud Kaptheijns en Ellen Van Loy over de finish. Het was voor Cant ook al haar twintigste seizoenszege.

  Meeusen springt over 60cm, Van der Poel wint "hold your horses"

  In Waregem wordt het publiek ook altijd verwend met een aantal nevencompetities. Zo wagen de renners zich aan hoogspringen met de fiets. Tom Meeusen is elk jaar bij de favorieten en maakte zijn favorietenrol waar. Hij sprong over 60 centimeter.

  Dit jaar was er ook een nieuwe competitie: hold your horses. De renners moeten een hele tijd surplacen aan de startlijn en als het signaal gegeven wordt, mogen ze naar de finish sprinten. Mathieu van der Poel was ook hier de snelste.