• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Drie Belgische snowboarders sneuvelen in kwalificaties big air

  Seppe Smits kon niet voluit gaan in de kwalificaties van de big air.

  Het olympische toernooi van Seppe Smits zit erop. Hij overleefde de kwalificaties in de big air niet. Smits landde zijn 2 sprongen wel, maar ze waren niet spectaculair genoeg. Ook Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer, die in de hoogstaande 2e reeks van start gingen, konden geen ticket voor de finale versieren.

  15e met 59.25 punten

  10 dagen geleden was Seppe Smits nog 10e geëindigd in de finale van de slopestyle, maar dat was niet in zijn koude kleren blijven zitten. Smits sukkelde de voorbije dagen met zijn knie, al was de laatste test hoopvol.

  Maar in de kwalificaties was snel duidelijk dat Smits de knieproblemen niet genoeg uit zijn hoofd kon zetten om de concurrentie aan te gaan met de andere toppers en hun spectaculaire sprongen.

  Smits opende met een double cork 1080. Een voorzichtige keuze, die hem ook slechts 50.00 punten opleverde. Bij zijn 2e poging moest hij meer uit de kan halen, maar dat lukte niet. Smits kreeg wel iets meer punten (59.25), maar lang niet voldoende voor een finaleplaats. Hij werd uiteindelijk 15e van de 16e deelnemers in zijn reeks.

  VIDEO: De eerste sprong van Seppe Smits

  De Buck en Vandeweyer gokken en verliezen

  Voor Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer was het nog een stuk moeilijker dan voor Seppe Smits om de finale te bereiken, want in hun kwalificatiegroep werd ijzersterk gesprongen. In de top 6, die goed was voor de finale, torende iedereen boven de 90 punten uit.

  Die druk om het uiterste uit jezelf te halen, speelde de twee jonge Belgen parten. De Buck slaagde er twee keer niet in om zijn (moeilijke) sprong te landen, Vandeweyer zette na één sprong met wat schoonheidsfoutjes alles op alles bij zijn laatste poging. In plaats van alles werd het niets.

  Vandeweyer werd 14e in zijn reeks met 61.00, Sebbe De Buck 18 en laatste met 33.50.