• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanreusel na afdaling: "Mijn hart ging even wat sneller slaan"

  Kim Vanreusel gooit zich naar beneden in de olympische afdaling.

  Met een 30e plaats in de afdaling heeft Kim Vanreusel (20) haar beste wedstrijd geskied op de Spelen. Na een foutje ging haar hartslag flink de hoogte in.

  "Had nog harder gekund"

  Voor het eerst sinds 1994 stond er nog eens Belgische aan de start van de olympische afdaling. Véronique Dugailly haalde de finish niet in Lillehammer, Kim Vanreusel deed dat wel in PyeongChang. Ze zette de 30e tijd neer.

  "Het is zeker een mooie uitslag, maar het had nog harder gekund", vertelde de 20-jarige skiester na afloop. Met 1'46"51 was ze 7"29 trager dan olympisch kampioene Sofia Goggia.

  "Een 30e plaats is zeker mooi, maar als ik op het einde nog wat harder kan doorgaan en in het midden geen foutje maak, dan kon het nog sneller."

  Bij het foutje ging Vanreusels hart "'even wat harder slaan".  "Maar ik heb veel plezier gehad en het was beter dan gisteren op training. Vooral in het bovenste stuk vind ik dat ik goed heb geskied."

  "Morgen opnieuw 30e"

  Voor Kim Vanreusel was de afdaling haar vierde discipline in haar eerste Olympische Spelen. Donderdag skiet ze nog de combiné.

  "Ik hoop zoals vandaag 30e te kunnen worden in de afdaling om dan als eerste te kunnen starten in de slalom", blikt ze vooruit. "Ik ga alles geven. We zullen wel zien."

  Programma/uitslagen Kim Vanreusel
  nummerdaguitslaglink
  reuzenslalomdonderdag 15 februari39e verslag 
  slalomvrijdag 16 februari41everslag
  super-Gzaterdag 17 februari40e verslag 
  afdalingwoensdag 21 februari30e verslag 
  combinédonderdag 22 februariout verslag