• home
 • video
 • pas verschenen

  Smits eerlijk na uitschakeling: "Lag niet aan mijn knie, maar aan mezelf"

  Seppe Smits buigt het hoofd. Zijn Spelen zitten erop.

  Seppe Smits verlaat de Olympische Spelen met gemengde gevoelens. "Ik kreeg mijn sprong die ik wou doen er niet uit", geeft Smits toe. "Ik heb al langer moeite om snel rond te draaien. Ik wist meteen dat het voorbij was."

  Seppe Smits leek door de problemen met zijn knie in de aanloop naar de big air niet helemaal lekker in zijn vel te zitten, maar dat riep hij achteraf niet in als excuus. "Het lag aan mezelf, niet aan die knie."

  "Ik wist dat ik die (drievoudige) trick nodig had om de finale te halen, maar ik kreeg hem niet rond. Dat is al langer een probleem voor mij. Ik werk eraan om sneller te draaien, maar het kwam er niet uit vandaag."

  "Bij mijn sprong had ik in de lucht al door dat het niet zou lukken. Dan heeft het geen zin om op je nek te gaan om toch proberen rond te draaien. Ik wist meteen dat het voorbij was."

  "Dit is uiteraard balen. De big air was een mooie afsluiter van mijn Spelen geweest. Ik wist dat de finale moeilijk zou zijn. Jammer dat het niet gelukt is."

  "Ik ben nog gemotiveerd om voort te doen"

  Seppe Smits werd voor de Winterspelen hier en daar getipt als medaillekandidaat, al hield hij zelf die boot steeds af. "Ik ben heel tevreden van mijn ervaring hier. Ik heb ervan genoten. Het slopestyle was goed. Die knie was een uitdaging. Ik ben blij dat ik die ben aangegaan."

  Smits is 27, maar geeft de mogelijkheid op revanche in Peking niet op. "Ik wil nu even vakantie nemen, maar ik ben nog gemotiveerd om voort te doen. In 4 jaar kan nog veel veranderen, maar ik heb er nog zin in."