• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams: "Bijna gestorven na bevalling dochtertje"

  Serena Williams maakte recent haar rentree op een tennisveld.

  Tennisster Serena Williams maakte 9 dagen geleden haar comeback sinds haar moederschap. Maar het had niet veel gescheeld of Williams was door complicaties overleden na de bevalling.

  Williams: "Longembolie en meerdere operaties"

  Een half jaar geleden werd Serena Williams (36) voor het eerst mama, van een meisje (Alexis Olympia). Maar de voormalige nummer 1 van de wereld beleefde daarna een woelige periode.

  "Na de bevalling zat ik 6 weken lang aan mijn bed vastgekluisterd", doet Williams haar verhaal aan CNN. "Ik had mijn kind op de wereld gezet met een keizersnede, maar de wonde ging weer open doordat ik te veel hoestte."

  "Dat hoesten was het gevolg van een longembolie. Door die complicaties moest ik een operatie ondergaan. De dokters vonden tijdens die ingreep een grote bloeduitstorting in mijn buik, waardoor ik opnieuw op de operatietafel moest. Want het risico bestond dat er bloedklonters in mijn longen zouden terechtkomen."

  "Dokters en verpleegster ontzettend dankbaar"

  Maar uiteindelijk is alles goed afgelopen. “Ik ben de dokters en verpleegsters van dat ziekenhuis ontzettend dankbaar", zegt Williams. Ze waren ongelooflijk."

  Door haar verhaal roept Williams nu op om geld te schenken aan liefdadigheidsinstellingen die moeders en hun pasgeboren kind(eren) steunen.

  De Amerikaanse maakte 9 dagen geleden haar comeback, tijdens de de FedCup tegen Nederland. Ze kwam in actie tijdens het dubbelspel, maar verloor. Williams won in haar al carrière al 23 grandslamtoernooien, een record.