• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische meisjes zijn klasse apart in korte kür bij de vrouwen

  Alina Zagitova is 15 jaar ofwel 3 jaar jonger dan haar landgenote.

  De strijd om het kunstschaatsgoud wordt een Russich duel tussen Alina Zagitova en Jevgenia Medvedeva. Beiden gingen in de korte kür boven het wereldpuntenrecord. Kaetlyn Osmond ligt voorlopig op bronzen koers, Loena Hendrickx staat na een mislukte sprong op de 20e plaats.

  Loena Hendrickx had gehoopt in de korte kür haar persoonlijke record scherper te stellen, maar bij haar 3e sprong aarzelde ze en hield ze in. Dat kostte haar een plaats in de top 15. Nu staat ze 20e.

  Maar dat was allemaal klein bier met wat de Russen op het ijs toverden. Tweevoudig wereldkampioene Jevgenie Medvedeva verbeterde eerst haar eigen wereldrecord, dat ze aan het begin van deze Spelen in de teamcompetitie had gevestigd.

  Maar de 15-jarige Alina Zagitova, een trainingsmaatje van Medvedeva, ging daar nog stijlvol over, onder meer dankzij een indrukwekkende triple lutz-triple loop-combinatie.

  Stand na de korte kür
  1.Alina Zagitova (OAR)82.92 ptn
  2.Jevgenia Medvedeva (OAR)81.61
  3.Kaetlyn Osmond (Can)78.87
  4.Satoko Miyahara (Jap)75.94
  5.Kaori Sakamoto (Jap)73.18
  6.Carolina Kostner (Ita)73.15
  7.Gabrielle Daleman (Can)68.90
  8.Dabin Choi (ZKo)67.77
  9.Mirai Nagasu (VS)66.93
  10.Karen Chen (VS)65.90
  20.Loena Hendrickx55.16