• home
 • video
 • pas verschenen

  Loena Hendrickx in zak en as na korte kür: "Maak dezelfde fout als op het EK"

  Loena is de jongere zus van Jorik Hendrickx.

  0 / 0
  Loena Hendrickx schaatste tot haar eigen ontgoocheling geen foutloze korte kür op de Olympische Spelen. Ze staat voorlopig op plaats 20. "Als ik die ene fout niet maak, scoor ik 5 punten meer", zegt Hendrickx, die wel belooft te "knallen op de vrije kür".

  "Schoof beetje weg"

  De start van Loena Hendrickx, die op Frozen van Madonna schaatste, was veelbelovend, maar bij haar 3e sprong (een triple flip) ging ze de mist in. De jongere zus van Jorik mag als 20e naar de vrije kür.

  "Ik heb maar een enkele sprong gedaan, dezelfde fout als op het EK", sakkerde Hendrickx bij Sporza. "Dat mag echt niet gebeuren."

  "Ik schoof al een beetje weg bij mijn prik in het ijs, waardoor ik mijn afsprong miste en ik niet meer in de draaiing van mijn sprong geraakte. In de opwarming ging het nochtans wel foutloos, maar ja, een foutje is snel gemaakt."

  "Als ik die fout niet gemaakt had, had ik 5 punten meer gehaald", schat Hendrickx. Daarmee zou ze haar persoonlijke record van 57.54 punten verpulverd hebben. Debutante Hendrickx, de jongere zus van Jorik, leek dan ook aangeslagen. "Ik zal even mijn gedachten moeten verzetten, maar daarna ga ik knallen in de vrije kür."

  VIDEO: Mama en broer Jorik juichen en vloeken op de tribune