• home
 • video
 • pas verschenen

  Laatste rechte lijn naar WK: Duivels tegen Portugal, Egypte en Costa Rica

  De Rode Duivels zwaaien de supporters uit tegen Costa Rica.

  De Rode Duivels hebben hun oefenprogramma in aanloop naar het WK in Rusland voorgesteld. Ze spelen nog tegen Portugal (02/06), Egypte (06/06) en Costa Rica (11/06). De fans kunnen de Duivels zo vlak voor hun reis naar Rusland nog drie keer in eigen land aan het werk zien.

  Op 27 maart komen de Rode Duivels opnieuw samen voor een oefenmatch tegen Saudi-Arabië. Daarna vertrekken de spelers weer naar hun eigen competities tot het einde van het voetbalseizoen. Pas daarna richtten ze hun vizier weer op het WK. In de groepsfase treffen de Belgen Panama, Tunesië en Engeland.

  De bondscoach denkt nu de ideale sparringpartners gevonden te hebben om die WK-matchen voor te bereiden. De eerste opdracht wordt een oefenmatch tegen Europees kampioen en WK-ganger Portugal op 2 juni.

  De vorige vriendschappelijke ontmoeting in 2016 verloren de Duivels met 2-1. Nu kunnen de Belgische fans superster Cristiano Ronaldo in België aan het werk zien.

  Enkele dagen later volgt een duel met Egypte, dat op het WK in groep A zit. De grote ster is daar uiteraard Liverpool-speler Mo Salah.

  De uitwuifwedstrijd wordt er eentje tegen Costa Rica. Dat land zit in Rusland in groep E. Het lijkt een ideale match voor de Duivels om nog wat vertrouwen te tanken want enkele maanden geleden werd Costa Rica nog van de mat geveegd door Spanje: 5-0.

  Martinez: "Roep fans op om ons massaal te komen steunen"

  Bondscoach Roberto Martinez is tevreden met het programma. “Het zijn stuk voor stuk goede ploegen. We hebben gekozen in functie van de tegenstanders op het WK."

  "Met Portugal treffen we de regerende Europese kampioen. Egypte wordt een interessante test met het oog op onze tweede WK-wedstrijd tegen Tunesië. De slotwedstrijd tegen het Midden-Amerikaanse Costa Rica staat helemaal in het teken van onze openingswedstrijd tegen Panama. Costa Rica bereikte in 2014 bovendien nog de kwartfinales."

  "Ook voor het publiek zijn dit mooie tegenstanders, met enkele grote namen zoals Cristiano Ronaldo, Mo Salah en Bryan Ruiz. Ik roep de fans nu al op om massaal naar het stadion te komen en ons een laatste duw in de rug richting Rusland te geven."

  De tweet van de Rode Duivels: