• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse Goggia daalt sneller af dan Vonn, Vanreusel eindigt 30e

  De 25-jarige Sofia Goggia (l) troeft Lindsey Vonn (r) af.

  "Golden lady" Lindsey Vonn heeft ook op de afdaling geen olympisch goud kunnen behalen. De Italiaanse Goggia én de Noorse Mowinckel waren sneller dan de Amerikaanse. Kim Vanreusel eindigde nog net in de top 30.

  Brons voor Vonn

  Het voorbije decennium skiede Lindsey Vonn alles kapot, als haar lichaam zelf tenminste niet kapot was. Zo was de Amerikaanse glamour girl er niet bij in Sotsji door een blessure.

  Vonn moest dus 8 jaar wachten om een 2e gouden medaille te kunnen veroveren op de afdaling. De ene titel van Vancouver is tot nu toe de enige op haar palmares. Dat moest in PyeongChang rechtgezet worden.

  Maar Vonn stelde, net als in de super-G, toch wat teleur. Het was haar Italiaanse rivale Sofia Goggia die de wedstrijd van haar leven skiede. Vonn was achteraf ook sportief genoeg om de suprematie van Goggia te erkennen.

  De Italiaanse leek zegezeker toen de ene na de andere skiester de berg afdaalde, maar de les van Ester Ledecka - die vanuit het achterveld nog goud won - lag nog te vers in het geheugen om nu al te juichen. Terecht, want de Noorse Ragnhild Mowinckel, die ook al verrassend zilver had gewonnen op de reuzenslalom, benaderde de tijd van Goggia nog tot op 9 honderdste van een seconde.

  Vanreusel skiet beste resultaat

  Kim Vanreusel zette op de afdaling haar beste prestatie van deze Olympische Spelen neer. De 22-jarige moest als voorlaatste van start gaan en dat was ook haar plaats in de eindafrekening. Omdat 8 skiesters de finish niet haalden - onder wie grote namen als Lara Gut en Stephanie Venier - werd Vanreusel zo toch nog 30e.

  Uitslag afdaling vrouwen
  1.Sofia Goggia (Ita)1'39"22
  2.Ragnhild Mowinckel (Noo)op 0"09
  3.Lindsey Vonn (VS)0"47
  4.Tina Weirather (Lie)0"63
  5.Alice McKennis (VS)1"02
  6.Corinne Suter (Zwi)1"07
  7.Breezy Johnson (VS)1"12
  8.Michelle Gisin (Zwi)1"33
  9.Viktoria Rebensburg (Dui)1"42
  10.Ramona Siebenhofer (Oos)1"76
  30.Kim Vanreusel7'29"

  VIDEO: De perfecte afdaling van Sofia Goggia

  VIDEO: Vonn raakt niet aan de tijd van Goggia