Ga naar de inhoud

Goud voor de ene Canadees, crashes voor de anderen

 wo 21 februari 2018 06:52
Leman houdt de Zwitser Bischofberger achter zich in de race om goud.
De Canadees Brady Leman (31) heeft de spectaculaire discipline skicross gewonnen op de Spelen. Zijn landgenoot Kevin Drury veroorzaakte een val in de finale. Een derde Canadees, Christopher Delbosco, schoot in de achtste finales de lucht in.

De finale:

Brady Leman aasde in PyeongChang op revanche. Vier jaar geleden moest hij in de finale drie Fransen laten voorgaan.

Nu lukte het hem wel. Leman sprong snel naar de leiding en vocht een duel uit met Marc Bischofberger. De Zwitser zette zich in het zog van de Canadees, maar hij kwam er niet meer over.

Achter de twee sleurde de Canadees Kevin Drury de Rus Sergej Ridzik in zijn val. Ridzik krabbelde als eerste recht en croste naar het brons.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Finale skicross
1.Brady Leman (Can)
2.Marc Bischofberger (Zwi)
3.Sergej Ridzik (OAR)
4.Kevin Drury (Can)

De crash van de dag:

Skicross is geen discipline voor doetjes. In de achtste finales werd een deelnemer de lucht in gekatapulteerd. De 35-jarige Canadees Christopher Delbosco kwam slecht neer en brak zijn bekken.

Ook de Fransman Terence Tchiknavorian bleef niet rechtop. Hij liep averij aan zijn rechterbeen op. De Oostenrijker Christophe Wahrstötter belandde naast de piste. Zijn olympisch avontuur eindigde in de netten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.