• home
 • video
 • pas verschenen

  Golden boy Johannes Klaebo (21) sprint naar zijn derde goud

  Martin Sundby wacht ploegmaat Johannes Klaebo op.

  De Noorse langlaufers hebben na de estafette- ook de sprintwedstrijd in PyeongChang op hun naam geschreven. Johannes Klaebo haalde de buit binnen. De 21-jarige Noor gaat met 3 gouden medailles naar huis.

  3e voor Klaebo

  Johannes Klaebo vormde een duo met zijn 33-jarige landgenoot Martin Sundby. Samen aten ze de Russen, de Fransen en de Zweden op. Klaebo had voldoende tijd om in de laatste rechte lijn zijn derde gouden medaille te vieren (na winst in de individuele sprint en de estafettewedstrijd).

  Klaebo is nog maar de vierde atleet die 3 olympische titels op zijn naam heeft staan voor zijn 22e. Snelschaaster Eric Heiden (VS), skiër Toni Sailer (Oos) en shorttracker Viktor An (ZKO/Rus) deden het hem voor. In PyeongChang staat Klaebo op gelijke hoogte met de Franse biatleet Martin Fourcade.

  Uitslag teamsprint (m)
  1.Noorwegen (Klaebo/Sundby)in 15'56"26
  2.Russische atleten (Bolsjoenov/Spitsov)op 1"71
  3.Frankrijk (Manificat/Jouve)2"02
  4.Zweden (Hellner/Halfvarsson)3"07
  5.Italië (Nöckler/Pellegrino)18"55