• home
 • video
 • pas verschenen

  Gert Verheyen: "Chelsea heeft het laten liggen"

  Willian scoorde en trapte ook twee keer op de paal.

  Chelsea had tegen Barcelona uitzicht op een 1-0-zege, maar Lionel Messi dacht daar anders over. "Nu wordt het moeilijk voor Chelsea", zegt Gert Verheyen, die als cocommentator voor Proximus TV de wedstrijd bijwoonde.

  "Courtois was kansloos op de bal van Messi"

  "Chelsea heeft één fout gemaakt: een breedtepass door de eigen zestien mag je niet geven. Courtois was kansloos op de bal van Messi. Chelsea heeft het echt weggegeven, want ik had niet de indruk dat Barcelona zonder die slechte pass van Christensen in staat was om te scoren", zegt Gert Verheyen.

  "Barcelona had veel balbezit, maar er was weinig beweging zonder bal. Ze konden het blok van Chelsea nooit uit verband spelen. En de doorsteekpasses die ze zo graag spelen, misten zuiverheid om tot kansen te komen."

  "Met 1-0 winnen was fantastisch geweest voor Chelsea, maar ze hebben het laten liggen. Nu zal het moeilijk zijn in Barcelona. De tijd dat Barça vol risico nam achterin is voorbij. Daar hoef je niet op te hopen. Ik denk dat Barcelona dit over de streep zal trekken."

  "Ondankbaar voor Hazard"

  Bij Chelsea stond Eden Hazard diep in de spits. "Uitzonderlijk kun je hem daar wel eens zetten, maar dat is niet voor herhaling vatbaar. Eden is geen diepe spits", vindt Gert Verheyen.

  "Hij kwam te weinig los om iets te kunnen beginnen en was ook een paar keer ongelukkig in zijn acties. Hij heeft geknokt en zijn match gespeeld, maar we zullen ons deze match niet herinneren als een wereldpartij van Hazard. Het was geen dankbare wedstrijd voor hem."