• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte over blunderende Christensen: "Hij was een van de beste spelers"

  Christensen ging in de fout bij de 1-1.

  Andreas Christensen zal niet zijn beste nacht achter de rug hebben. Met een dramatische pass lag de Deen aan de basis van de gelijkmaker van Barcelona. Chelsea is een zo grote stap verder weg van de kwartfinales in de Champions League.

  Conte: "Ongelooflijke prestatie van zo'n jonge speler"

  Minuut 75: Chelsea heeft een gouden uitgangspositie met de 1-0-voorsprong totdat verdediger Andreas Christensen helemaal de mist ingaat.

  Tijdens het uitverdedigen trapt de 21-jarige Deen een bal van aan de zijlijn schuin voor zijn eigen doel. Daar pikt Iniesta op, die de bal naar Messi speelt. Courtois was kansloos.

  "Hij heeft een ongelooflijke prestatie geleverd tegen Barcelona", verdedigt Chelsea-coach Conte de onfortuinlijke Christensen. "We hebben het hier over een heel jonge speler."

  "Het is fantastisch om te zien dat Christensen de wedstrijd met zo veel maturiteit en karakter gespeeld heeft. Hij was gisteren één van de beste spelers. Ik kan niet meteen iemand opnoemen die beter was dan hij."

  "Iets ongelooflijks proberen te doen in Camp Nou"

  Conte beseft dat Chelsea in Camp Nou voor een zware klus staat. "We moeten realistisch zijn. We hebben het over Barcelona en de Barça-spelers hebben getoond dat ze nog altijd een fantastisch team vormen."

  "Als je tegen Barcelona speelt en risico's neemt om te scoren, weet je dat je niet alleen met 1-0 kan verliezen, maar ook met 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 of zelfs 6-0."

  Maar toch gelooft Conte dat er iets mogelijk is over 3 weken. "Het wordt niet gemakkelijk, maar we kunnen proberen iets ongelooflijks te doen in Camp Nou. We moeten de match intelligent aanpakken."