• home
 • video
 • pas verschenen

  Agüero ontsnapt aan sanctie na klap, mogelijk wel boete voor City en Wigan

  Agüero hoeft geen sanctie te vrezen.

  Sergio Agüero kan opgelucht ademhalen. Hij hoeft geen straf te vrezen voor de klap die hij uitdeelde aan een fan van Wigan na de nederlaag van Manchester City in de FA Cup. De FA klaagt wel beide clubs aan voor andere incidenten tijdens en na de wedstrijd.

  Manchester City werd maandag verrassend uitgeschakeld in de FA Cup door derdeklasser Wigan. Na de wedstrijd kookte het potje van Sergio Agüero over en hij deelde een klap uit aan een Wigan-fan die het veld was opgelopen. De Engelse voetbalbond FA tikt de Argentijn daarvoor op de vingers en herinnert hem aan zijn verantwoordelijkheid, maar zal hem geen sanctie opleggen.

  Wel opent de FA een onderzoek naar zowel Wigan als Manchester City voor incidenten tijdens en na de wedstrijd. "Beide clubs worden vervolgd voor het niet onder controle houden van hun spelers na de uitsluiting van Fabian Delph", klinkt het. Na diens rode kaart kwam het tot een opstootje in de spelerstunnel. Ook de veldbestorming na de wedstrijd krijgt mogelijk nog een staartje.

  Het incident met Agüero:

  Het opstootje in de spelerstunnel met Guardiola: