Ga naar de inhoud

22 februari: 3 Belgische skiërs en 10 gouden medailles

 wo 21 februari 2018 19:51
Op dag 13 van de Winterspelen dalen drie Belgische skiërs een berg af. Donderdag wordt een belangrijke dag voor de medailletabel, want er staan 10 olympische titels op het spel. Zo kan Marcel Hirscher zijn derde gouden plak van deze Winterspelen behalen.

Drie Belgische skiërs staan te popelen om hun Winterspelen in schoonheid af te ronden. Kim Vanreusel komt aan de start van haar vijfde en laatste nummer: de combiné.

Kai Alaerts en Sam Maes moeten het meest technische nummer afwerken: de slalom. Alaerts mikt op een plaats in de top 30, de jonge Maes eindigde eerder al als 32e op de reuzenslalom.

In die slalom bij de mannen zijn alle ogen gericht op Marcel Hirscher. Kan de Oostenrijker zich tot skikoning van de Winterspelen kronen met zijn derde gouden medaille?

Belgen in actie op 22 februari
uurBelgsportnummeruitslag
2uKai Alaertsalpineskiënslalom run 1out
2uSam Maesalpineskiënslalom run 152"90 (37e)
3.30uKim Vanreuselalpineskiëncombiné: afdalinggevallen
5.30uSam Maesalpineskiënslalom run 2out

10 gouden medailles op één dag

Door verschuivingen in het competitieschema zijn er donderdag maar liefst 10 gouden medailles te verdienen. Naast de twee nummers in het alpineskiën moet je vooral vroeg opstaan om de snowboardfinale big air bij de vrouwen te volgen.

De Ice Arena in Gangneung zal donderdag wellicht weer in lichterlaaie staan. Maar liefst 3 shorttracktitels worden uitgereikt en de Zuid-Koreanen hopen natuurlijk op drie keer goud voor hen.

In Canada dromen ze al van een vijfde olympische titel voor de vrouwen in het ijshockey. Met ook nog twee teamwedstrijden (biatlon vrouwen en noordse combinatie) en de halve finales in het curling bij de mannen, is de dag mooi gevuld.

Finales op 22 februari
uursportnummerwinnaarlink
1.30usnowboardBig Air (v)Gasser (Oos)verslag 
3.30ufreestyle skiënhalfpipe (m)Wise (VS) verslag 
5.10uijshockeyCanada-VS (v)VS verslag 
5.30ualpineskiënslalom (m)Myhrer (Zwe) verslag 
7ualpineskiëncombiné (v)Gisin (Zwi) verslag 
11.20unoordse combinatieteamcompetitieDuitsland verslag 
12.15ubiatlonestafette (v)Wit-Rusland verslag
12.15ushorttrack500 meter (m)Wu (Chn) verslag
12.30ushorttrack1.000 meter (m)Schulting (Ned) verslag
13ushorttrackaflossing (m)Hongarije verslag