• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Canadese Sharpe wentelt en zweeft naar goud in de halfpipe

  Cassie Sharpe sprong hoger en spectaculairder dan de concurrentie.

  Het Canadese volkslied heeft weerklonken in het Phoenix Park, want freestyleskiester Cassie Sharpe was de beste in de halfpipe. Het zilver was, net als in Sotsji, voor de Française Martinod, die het vierde met haar tienjarige dochter. Titelverdedigster Maddie Bowman kwam tot 3 keer ten val.

  Wisselend succes voor het podium van Sotsji, toen de halfpipe voor het eerst op het programma stond in het freestyle skiën. De Japanse Onozuka (brons en ook de regerende wereldkampioene) bleef deze keer hangen in de subtop. Voor Maddie Bowman was het helemaal een drama. Haar jacht op een 2e gouden medaille eindigde met 3 valpartijen, telkens op hetzelfde moment in haar run.

  De zilveren Marie Martinod had wel een begenadigde dag. De Française, die de sport jarenlang vaarwel had gezegd om een gezin te stichten, was de enige die Cassie Sharpe schrik kon aanjagen. Maar bij haar ultieme poging mocht ook Martinod sneeuw happen.

  Sharpe had bij haar eerste en tweede run, die ene nog beter dan de andere, de lat immers zo hoog gelegd dat de concurrentie daar onmogelijk nog over geraakte. Nog voor haar laatste run was ze al zeker van de gouden medaille.

  VIDEO: De verbluffende winnende run van Cassie Sharpe

  Uitslag halfpipe vrouwen

  1. Cassie Sharpe (Can) - 95.80 punten
  2. Marie Martinod (Fra) - 92.60
  3. Brita Sigourney (VS) - 91.60
  4. Annalisa Drew (VS) - 90.80
  5. Ayana Onozuka (Jap) - 82.20
  6. Valeria Demidova (OAR) - 80.60
  7. Rowan Cheshire (GBr) - 75.40
  8. Sabrina Cakmakli (Dui) - 74.20
  9. Kexin Zhang (Chn) - 73.00
  10. Rosalind Groenewoud (Can) - 70.60
  11. Maddie Bowman (VS) - 27.00

  VIDEO: titelverdedigster Bowman valt ook (hard) bij haar 3e run