• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Canadees wonderpaar klopt Fransen van "nippleskate" nipt in ijsdansduel

  Tessa Virtue en Scott Moir behaalden een 5e olympische medaille.

  0 / 0

  Tessa Virtue en Scott Moir behaalden een 5e olympische medaille.

  Tessa Virtue en Scott Moir zijn voor de 2e keer olympisch kampioen in het ijsdansen geworden. Eerder wonnen ze op deze Spelen ook al goud in de teamcompetitie. Het verschil met de nummer 2, de Fransen Papadakis/Cizeron, was uiterst klein.

  Gabriella Papadakis beleefde gisteren in de korte dans een nachtmerrie toen ze door problemen met haar jurkje even een tepel liet zien. Ze had gehoopt vandaag op een andere manier de wereld rond te gaan en dat lukte ook voor een deel.

  Papadakis en Cizeron dansten immers een nooit vertoonde vrije dans, die hen een wereldrecordscore van 123.35 punten opleverde. Virtue en Moir werden tot het uiterste gedreven.

  Het Canadese paar was er 4 jaar geleden niet in geslaagd zijn titel van in Vancouver te verlengen. De Amerikanen Davis en White waren toen iets beter. In PyeongChang wou het duo, dat al 21 jaar een twee-eenheid vormt, orde op zaken stellen.

  In de teamcompetitie hadden ze al hun topvorm getoond door met Canada goud binnen te rijven en die lijn trokken ze door met een wereldrecord in de korte dans. Dat zat er niet in in de vrije dans, maar ze sprokkelden net genoeg punten om hun Franse rivalen, die dezelfde trainers hebben, af te houden.

  Het brons was weggelegd voor broer en zus Shibutani, die profiteerden van een foutje van hun Amerikaanse landgenoten Hubbell en Donohue.

  VIDEO: de gouden dans van Virtue/Moir

  VIDEO: wereldrecord volstaat niet voor Papadakis/Cizeron