• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenhaute: "Sprak na Anderlecht met 3 Belgische clubs"

  Wouter Vandenhaute blijft ambitieus.

  Wouter Vandenhaute werd in de strijd om Anderlecht afgetroefd door Marc Coucke, maar lijkt niet van plan zijn plannen in het Belgische voetbal op te geven. "Ik ga niet nog eens 10 jaar wachten om iets in het voetbal te doen", vertelt hij in een interview dat woensdag verschijnt in Knack.

  Wouter Vandenhaute leek een goeie kanshebber om Anderlecht over te nemen, tot Marc Coucke op de proppen kwam. "Ik had er zin in. We hadden een goed plan, maar uiteindelijk heeft de club voor Coucke gekozen. Ik wens hem veel geluk", vertelt Vandenhaute.

  "Ik ga zeker nog naar Anderlecht kijken. Ik blijf een diehard fan. Al geef ik toe: mijn paars-witte hart bloedt als ik de ploeg zo op de sukkel zie. Ik hoop dat het snel weer beter gaat met Anderlecht."

  Vandenhaute sluit niet uit dat hij elders opduikt in het voetbal. "Ik heb in 2011 de kans gehad om in Standard te stappen, maar dat was toen niet aan de orde met de overname van de tv-zenders VIER en VIJF. Drie jaar ervoor had ik de kans om OGC Nice te kopen. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik zou doen als Nice vandaag zou aankloppen. Maar ik ben 56. Ik ga niet nog eens 10 jaar wachten om iets in het voetbal te doen."

  "Nooit onderhandeld met Beerschot"

  Volgens de geruchtenmolen heeft Vandenhaute ook geprobeerd Beerschot Wilrijk over te nemen, maar dat ontkent hij. "Ik weet niet waar dat verhaal vandaan komt", klinkt het.

  "Op het moment dat het verhaal met Anderlecht niet doorging, hebben 3 andere clubs mij aangezocht: Lierse, Lokeren en Beerschot. Alleen bij Beerschot heb ik aangegeven dat ik misschien wel een gesprek wilde hebben, maar tot onderhandelingen is het nooit gekomen."