• home
 • video
 • pas verschenen

  Positieve curler: "Heb nooit verboden middelen genomen"

  Aleksander Kroesjelnitski pakte brons in het gemengd dubbel.

  De Russische curler die positief testte op meldonium in PyeongChang ontkent dat hij doping heeft gebruikt. "Ik heb altijd gestreefd om het antidopingreglement na te leven", verdedigt Aleksander Kroesjelnitski zich.

  "Ik ben tegen doping"

  Aleksander Kroesjelnitski sprak voor het eerst sinds de zaak zondag bekend werd. In zijn urine werd meldonium aangetroffen, het TAS opende een onderzoek.

  "In de periode dat ik sportief actief ben, heb ik nooit een verboden middel genomen", stelt Kroesjelnitski. "Ik ben categoriek tegen doping en heb er altijd naar gestreefd om het antidopingreglement na te leven."

  Volgens de curlingspeler zou alleen iemand die "volledig verstoken is van gezond verstand" doping gebruiken tijdens de Spelen, "waar er het meest getest wordt".

  Rusland: "Niet bewust"

  Het Russische Olympische Comité (ROC) bevestigde eerder vandaag dat na het A- ook het B-staal meldonium bevatte. Het ROC heeft zelf een onderzoek opgestart: "De concentratie meldonium wijst op een eenmalig gebruik van het middel, wat totaal geen therapeutische zin heeft." Het ROC denkt dat iemand zijn curler geflikt heeft.

  Ondertussen reageerde ook de Russische minister van Sport, Pavel Kolobkov: "Het is duidelijk dat in dit concrete geval hij dit middel niet bewust heeft genomen. Dat zou simpelweg geen enkele zin hebben. Bovendien is curling niet de sport waarin oneerlijke atleten zich doperen."