Ga naar de inhoud

Merkwaardig: Freestyleskiester voert geen enkel kunstje op in halfpipe

 di 20 februari 2018 15:57
Elizabeth Swaney waagt zich aan geen enkele acrobatische stunt.
Deelnemen is belangrijker dan winnen. Die olympische leuze zette Elizabeth Swaney in de verf op de Winterspelen in Zuid-Korea. De freestyleskiester werd 24e en laatste in de kwalificaties van de halfpipe. Niet omdat ze gevallen was, wel omdat ze geen enkel kunstje had laten zien. Of toch? Eén keer waagde Swaney zich aan een halve draai.

Kijk naar de opmerkelijke prestatie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Olympische droom

Elizabeth Swaney (33) is een Amerikaanse die onder de Hongaarse vlag haar olympische droom in vervulling zag gaan. Dat ze een sobere vertoning neerzette, hoefde niet te verbazen. Ook in de aanloop naar de Spelen speelde Swaney op veilig.

Om zich te kwalificeren moest ze in de Wereldbekermanches in de top 30 eindigen. Dat deed ze vooral door niet te vallen. Op die manier zette Swaney telkens een (lage) score neer, voldoende om naar PyeongChang te mogen.

Eddie The Eagle II

Op de sociale media wordt Elizabeth Swaney al vergeleken met Eddie "The Eagle" Edwards. De Brit plaatste zich in 1988 als schansspringer voor de Olympische Spelen. In Calgary was hij de vreemde eend in de bijt.