• home
 • video
 • pas verschenen

  Hanni: "Ook Coucke wilde dat ik bleef, maar ik was klaar met Anderlecht"

  Hanni scoorde drie keer in zijn laatste match voor Anderlecht.

  In een openhartig interview met Sport/Voetbalmagazine legt Sofiane Hanni uit waarom hij deze winter Anderlecht ruilde voor Spartak Moskou. "Op een dag vroeg Roger Vanden Stock mij op de man af of ik wilde blijven. Ik heb "neen" geantwoord."

  "De voorzitter begreep mijn situatie"

  Sofiane Hanni lag niet in de bovenste schuif van het merendeel van de Anderlecht-supporters, maar het vertrek van de RSCA-aanvoerder net voor het einde van de wintermercato was toch opvallend.

  "Halfweg het seizoen je aanvoerder verkopen is niet logisch, maar iedereen moet begrijpen dat mijn situatie speciaal was door die hele issue met de supporters", legt Hanni in Sport/Voetbalmagazine uit.

  "Het bestuur zat er ook mee verveeld. Op een dag vroeg Roger Vanden Stock mij op de man af of ik wilde blijven. Ik heb "neen" geantwoord."

  "De voorzitter begreep mijn situatie: om mij te troosten na een match waarin ik was uitgefloten, pakte hij mij al eens goed vast in de kleedkamer. Hij kon niet vatten waarom de supporters zich zo op mij afreageerden."

  "Hij zei: "Ik ben ontgoocheld dat we een van onze beste spelers verliezen. Maar ik kan je niet tegen je zin op Anderlecht houden aangezien je hier niet meer gelukkig bent.""

  "Ik ben blij dat het bestuur zijn menselijke kant getoond heeft"

  Op de komst van nieuwe sterke man Marc Coucke heeft Sofiane Hanni dus niet gewacht. "Coucke wilde blijkbaar ook dat ik bleef, maar ik was klaar met Anderlecht en België."

  "Ik ben dus blij dat het bestuur zijn menselijke kant heeft getoond en mij niet heeft proberen te blokkeren. Het is ook niet zo dat ze met mij hebben zitten leuren. Zo heb ik dat toch niet ervaren."

  "Roger en Herman hebben een paar keer aangedrongen: wil je echt vertrekken? Ze hebben aanbiedingen van vijf en zes miljoen euro geweigerd. Waren ze enkel uit op geld, dan hadden ze de clubs tegen elkaar kunnen uitspelen om mijn prijs kunstmatig te doen stijgen."

  "Was de eerste keuze voor Spartak"

  Sofiane Hanni vertrok naar Spartak Moskou. De Russische interesse viel niet uit de lucht. In november vorig jaar was er al contact.

  "Spartak Moskou zocht een nummer 10 en ik stond op de shortlist. Tot januari hoorde ik niets meer, maar toen ik met Anderlecht op stage was in Spanje, kreeg ik de bevestiging dat ik de eerste keuze was voor Spartak."

  "De Russen hebben het dan opnieuw laten aanslepen omdat ze dachten dat ik Europees niet speelgerechtigd was. Alles kwam in een stroomversnelling na de competitiehervatting tegen Genk waarin ik scoorde en toen ze begrepen dat ik Europees wel mocht spelen. Voor de match tegen Standard zijn alle partijen tot een mondeling akkoord gekomen."