• home
 • video
 • pas verschenen

  Extra Time hervormt competitie: "Twee punten voor overwinning"

  0 / 0
  Wist je dat een overwinning volgend seizoen misschien maar twee punten meer oplevert? En dat er een blinde in de reviewcommissie zit? Of dat Colin Coosemans klaar is voor een topclub? Nee? Dan heb je deze fragmenten uit Extra Time nog niet gezien.

  Van der Elst: "Er zit blijkbaar een blinde in de reviewcommissie"

  Hamdi Harbaoui hielp Zulte Waregem met twee doelpunten nog voorbij Eupen. "Maar eigenlijk had hij niet meer op het veld mogen staan. Hij slaat een verdediger gewoon neer en doet dan alsof er niets is gebeurd."

  En de aanvaller is niet aan zijn proefstuk toe. Ook tegen Waasland-Beveren maakte hij een stevige overtreding op Seck. "En het is nog erger dat de reviewcommissie die fout laat passeren", zegt Filip Joos. "Er zit blijkbaar een blinde bij", grapt Van der Elst.

  Competitiehervorming? "Geef maar twee punten voor zege"

  Hoe moet de Belgische competitie er in de toekomst uitzien? Die vraag staat morgen centraal op een vergadering met alle Belgische profclubs. Ook Extra Time boog zich over het onderwerp.

  Volgens Franky Van der Elst mag de halvering van de punten in Play-off I worden afgeschaft. Yannick Ferrera komt dan weer met een ander voorstel: de eerste wordt kampioen, de nummers 2 tot 5 spelen play-offs voor de Europese tickets.

  Maar Marc Degryse ziet het nog anders: In de reguliere competitie krijg je twee punten voor een overwinning en één punt voor een gelijkspel. In de play-offs speel je dan voor drie punten. "Dan heb je eigenlijk ook een halvering van de punten, maar zaagt niemand erover. En zo maak je de eerste 30 speeldagen belangrijker."

  Yannick Ferrera heeft medelijden met Hein Vanhaezebrouck

  Degryse: "Soms is trainerswissel goed"

  Maar liefst elf coaches kregen dit seizoen hun C4. Zo'n trainerswissel levert niet altijd resultaat op, maar bij Kortrijk en AA Gent heeft het wel een positief effect gehad.

  "Glen De Boeck en Yves Vanderhaeghe hebben 70 procenten van de punten gehaald, hun voorgangers slechts 25 procent", zegt Marc Degryse. "Dan kun je begrijpen dat het bestuur denkt om eens te veranderen van coach."

  Ferrera: "Coosemans is klaar voor een topclub"

  Club Brugge zit al aan zijn vijfde doelman dit seizoen en ook Vermeer maakt nog geen al te beste indruk. Dan toonde Vukovic van Genk zich een betrouwbaarder sluitstuk. "Of Kaminski maakt ook indruk", klinkt het.

  Maar Yannick Ferrera breekt een lans voor Colin Coosemans. "Hij moet misschien nog wat geconcentreerder zijn op specifieke momenten, maar hij kan zonder problemen naar een topclub gaan."

  De keek op de week van Filip Joos

  Bekijk hier nog eens de volledige aflevering van Extra Time