• home
 • video
 • pas verschenen

  Cyclocrossers op eigen Winterspelen: "Zo dicht mogelijk tegen Wout van Aert gooien"

  Onder meer Sanne Cant en Mathieu van der Poel waren present.

  5 duo's van veldrijd(st)ers streden om de titels "Winterkoning en Winterkoningin van de cyclocross". In proef 1 waagden de deelnemers zich aan curling. Wout van Aert liet verstek gaan maar stond toch opnieuw in het middelpunt van de belangstelling.

  5 teams waagden zich afgelopen zaterdag, in het teken van de slotshow van de Superprestige, aan enkele "olympische" proeven. Onder deskundige leiding van Luc "cyclocross niet op Winterspelen? Een aanfluiting!" Haekens bekampten de veldrijders elkaar in een eerste proef: curling. 

  De gekleurde cirkels werden voor de gelegenheid vervangen door een foto van het hoofd van Wout van Aert, die wegens andere (trouw)plannen afwezig was. Mathieu van der Poel kon er alvast smakelijk om lachen.

  Het duo Tim Merlier en Maud Kaptheijns wonnen de eerste "manche", voor wereldkampioenen Sanne Cant en Mathieu van der Poel lijkt een olympische titel voorlopig nog veraf, zij strandden op de vierde plek. "Alles kan nog, de Spelen duren nog lang.", bleef van der Poel optimistisch. Wij kijken alvast uit naar de volgende proef!