• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hein sprak over jonge spelers als nummertjes bij de Chinees"

  Hein Vanhaezebrouck.

  0 / 0

  Hein Vanhaezebrouck.

  Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de malaise bij Anderlecht. De problemen bij paars-wit kwamen maandagavond onvermijdelijk ter sprake in Extra Time. Marc Degryse stelde zich openlijk vragen bij enkele keuzes van Hein Vanhaezebrouck.

  "Alsof Hein bestelt bij Chinees"

  Op de persconferentie voor de match tegen STVV wilde Hein Vanhaezebrouck zijn gebrek aan keuzemogelijkheden duidelijk maken. "De nummers 38, 40, 45, 47, 48 en 56 zitten in de kern", sprak de trainer van Anderlecht.

  Die uitspraak kon in Extra Time maar op weinig bijval rekenen. "Op die manier spreek je niet over je spelers, als nummertjes. Het is precies alsof hij bij de Chinees bestelt", vindt Marc Degryse.

  "Ik begrijp dat hij een punt wil maken, maar daarvoor gebruikt hij die jonge spelers. Vrijdag in Sint-Truiden waren de nummertjes 2, 3, 11, 17 en 91 trouwens ook niet goed."

  "Wordt vechten voor Europees ticket"

  "Hein Vanhaezebrouck heeft wel een punt dat we begrip moeten hebben voor zijn problemen", vindt Degryse. "Want die zijn er natuurlijk. Tegen STVV was het middenveld Kums-Dendoncker-Trebel er niet bij. En het klopt dat er spelers vertrokken zijn, maar toch is het allemaal nog onvoldoende. Het wordt vechten voor een Europees ticket."

  In 2018 heeft Anderlecht maar één puntje minder behaald dan Club Brugge. "Maar het spel van Club is natuurlijk wel helemaal anders. Dat is scorebordjournalistiek", aldus Degryse.

  "Morioka op de bank was raar"

  "Ik vond het wel raar dat Morioka op de bank zat", zegt Marc Degryse nog. "Vanhaezebrouck wil er absoluut dat systeem inkrijgen, maar hij kijkt niet naar de kwaliteiten van de spelers. Het systeem erin krijgen, heeft tijd nodig."

  "Mogelijk zal dat op lange termijn wel effect hebben, maar op dit moment is dat misschien niet de juiste oplossing. Als je twee mensen achter Morioka zet, gaat die zich misschien ook sneller thuisvoelen dan wanneer hij een beetje als tweede spits moet spelen."