• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Misschien kan ik zoals Greg een klik maken na grote zege"

  Sep Vanmarcke.

  0 / 0
  Sep Vanmarcke hoopt in 2018 eindelijk eens die grote overwinning te behalen. "Ik heb er vertrouwen in dat het eens kan lukken. Ik kan een klassieker winnen", klinkt het in een uitgebreid interview bij Sporza.

  "Top zijn in voorjaar"

  In 2017 had Sep Vanmarcke een voorjaar om snel te vergeten, maar dankzij een sterke tweede seizoenshelft ging hij gemotiveerd de winter in. "Het is opnieuw mijn ambitie om top te zijn in het voorjaar", vertelt Vanmarcke.

  De Omloop is komend weekend de eerste afspraak. In hoeverre zal de hertekende aankomst, met de vroegere finale van de Ronde van Vlaanderen, de koers veranderen? "Het zal toch anders zijn", denkt Vanmarcke. "Vroeger was de Taaienberg hét ijkpunt. Nu heb je nergens een duidelijk punt waar het zal gebeuren. Toch verwacht ik een open koers met dezelfde mannen vooraan."

  "Misschien een klik na grote overwinning"

  Sep Vanmarcke mag deze zomer 30 kaarsjes uitblazen. Wordt het niet stilaan tijd voor die grote overwinning? "Ik heb er vertrouwen in dat het eens kan lukken. Als je zoveel in de top 5 kan eindigen, dan kan je ook een klassieker winnen", klinkt het.

  "Ik ga wel niet meer de fout maken om te zeggen dat het móet. Ik zal geen onnodige risico's nemen en meer mijn verstand gebruiken."

  "Als ik er eens eentje kan winnen, kan ik misschien een klik maken. Dat hebben we ook gezien bij Greg Van Avermaet. Die rijdt nu rond met heel veel zelfvertrouwen."

  "Ben roze truitjes al gewoon"

  Vorige herfst moest Vanmarcke nog bijna op zoek naar een nieuwe ploeg. Cannondale dreigde er de stekker uit te trekken, maar vond uiteindelijk toch een oplossing om door te gaan als Education First-Drapac.

  "Ik was er op een bepaald moment niet gerust in. Het heeft me heel veel stress bezorgd. Ik heb contacten gehad met andere ploegen, maar ik wilde liefst bij de ploeg blijven. Ik heb gegokt en dat is goed uitgedraaid. Ik voel me goed bij dit team."

  Vanmarcke en co rijden dit seizoen rond in een opvallende roze outfit. "Ik moest het zelf ook wel wat gewoon worden. Maar intussen vind ik het wel mooi. En veel vrouwen zeggen ook dat ze het mooi vinden (lacht)."