• home
 • video
 • pas verschenen

  FC Keulen tast diep in de geldbuidel na wangedrag supporters

  De rode lantaarn in de Bundesliga moet maar liefst 50.000 euro ophoesten.

  De Duitse voetbalbond (DFB) heeft eersteklasser FC Keulen veroordeeld tot een boete van maar liefst 50.000 euro. De Keulse supporters lieten tijdens verschillende wedstrijden zeer onsportief gedrag optekenen.

  Denigrerende spandoeken

  De supporters van rode lantaarn Keulen gingen tijdens minstens vijf competitieduels tussen oktober en januari 2017 ferm over de schreef, zo oordeelde de Duitse voetbalbond.

  Tijdens de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim in december staken de supporters de draak met geldschieter en voetbalmiljardair Dietmar Hopp. De Duitse zakenman, die in 2008 maar liefst 150 miljoen euro in Hoffenheim pompte, geldt niet meteen als de meest geliefde persoon in de Bundesliga. 

  De supporters van Keulen besloten daarom een controversieel spandoek te ontwerpen aan het adres van Hopp. Deze voelde zich ernstig beledigd en legde prompt een klacht neer bij de Duitse bond.

  Vermomde "stewards"

  In een andere thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach in januari sloegen de fans uit Keulen opnieuw toe. Ditmaal gingen 3 supporters verkleed als stewards met een vlag van de Borussen aan de haal, waarop ze nagezeten werden door de politie.

  De club liet via haar officiële site weten niet in beroep te zullen gaan tegen de boete. Keulen bengelt momenteel onderaan het klassement van de Bundesliga met een magere 14 punten uit 23 wedstrijden. Dit weekend neemt Keulen het op tegen RB Leipzig.