• home
 • video
 • pas verschenen

  Elfje Willemsen heeft goeie gevoel te pakken: "Top 6 is mogelijk"

  Kunnen Elfje Willemsen en Sara Aerts zich tussen de toppers mengen?

  Terwijl de concurrentie nog worstelt met de bobsleebaan in PyeongChang hebben Elfje Willemsen en Sara Aerts de afdaling in de vingers. Ze leven dan ook vol vertrouwen naar de competitie, die dinsdag van start gaat, toe. Het andere Belgische duo, Vannieuwenhuyse/Vercruyssen, ziet het na een weifelende start ook weer zitten.

  "Top 8 is doel, top 6 kan ook"

  Elfje Willemsen begint in Zuid-Korea aan haar derde Olympische Winterspelen als stuurvrouw van de Belgische bob. In Vancouver werd ze 14e, in Sotsji 6e. Die laatste prestatie zou ze in Sotsji willen herhalen.

  "Onze runs gaan al vanaf de eerste trainingsdag goed. De andere teams maken nog fouten en wij niet", vertelt Willemsen.

  "Eigenlijk mag het nu al beginnen voor ons: onze runs zijn goed, de start is goed en fysiek zijn we top. Dat geeft ons veel vertrouwen."

  Willemsen begon nochtans, door fysieke problemen, moeizaam aan het seizoen. "Ik had in oktober al voorspeld dat we laat zouden pieken. Nu voelen Sara en ik allebei dat de benen supergoed zijn."

  Dat supergevoel moet zich vertalen in een superresultaat. "Een nieuw olympisch diploma (top 8) is ons doel, maar top 6 is ook mogelijk. Maar dan mogen we wel 4 keer geen fouten maken."

  Vannieuwenhuyse: "We voelden ons meer toerist dan atleet"

  Voor An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen is het allemaal nog nieuw. Ook de baan in PyeongChang is voor hen nog een ontdekkingstocht. "De eerste trainingen lukten niet, terwijl de baan mij vorig jaar zo goed lag", zegt Vannieuwenhuyse. "Dat viel tegen."

  "Maar nu gaat het elke dag beter. Er is één bocht die nog niet goed loopt, maar desondanks zijn onze tijden niet traag. We zitten continu tussen plaats 10 en 14. Daar horen we thuis. En als we die ene bocht kunnen oplossen, zit er meer in."

  Net als het andere Belgische duo staan Vannieuwenhuyse en Vercruyssen wel te popelen. "We hebben 9 dagen moeten wachten sinds de openingsceremonie. Dat is heel lang. We hebben ons wel bezig kunnen houden, maar op den duur ben je meer toerist dan atleet. Nu we weer kunnen afdalen, is dat een verademing."