• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van Wolfsburg-Belgen stapt zelf op na 5 op 18

  De club wou Schmidt aan boord houden, maar dat lukte niet.

  Divock Origi, Koen Casteels en Landry Dimata krijgen geen training meer van Martin Schmidt. De Zwitserse coach heeft zelf beslist om te vertrekken bij Wolfsburg. "Ik wil plaats maken voor een trainer die deze ploeg nieuwe impulsen kan geven."

  Wolfsburg is bezig aan een bleek seizoen in de Bundesliga. Het probeert al enkele weken het degradatiespook te verjagen, maar zonder succes. Na 23 speeldagen telt de club van landgenoten Origi, Casteels en Dimata amper een punt meer dan het onveilige Mainz.

  De 50-jarige Schmidt nam dit seizoen na vier matchen het roer over van Andries Jonker, maar ook hij kon de club niet opnieuw op de rails krijgen. Na de recente 5 op 18 besliste hij vandaag zelf om met onmiddelijke ingang te vertrekken.

  "De club was ervan overtuigd dat we, samen met Schmidt, het tij konden keren. Maar hij heeft ons verrast door nu zelf zijn ontslag aan", legde algemeen directeur Tim Schumacher uit. "Na een verhitte discussie ging de club akkoord met zijn beslissing om op te stappen."

  Naar eigen zeggen wou Schmidt plaatsmaken voor een trainer die de ploeg nieuwe impulsen kan geven. Het is voorlopig niet bekend wie het roer overneemt. Morgen geeft Wolfsburg meer duidelijkheid.

  Einde verhaal voor Martin Schmidt: