• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal en Emirates sluiten shirtdeal van 280 miljoen euro

  Aubameyang kan nog vijf jaar langer schitteren met "Emirates" op zijn borst.

  Premier League-club Arsenal heeft het contract met shirtsponsor Emirates tot medio 2024 verlengd. De deal levert de ploeg uit Noord-Londen zo'n 280 miljoen euro op. "Het is de langste overeenkomst in de Premier League en een van de langste in de geschiedenis van de sport".

  Arsenal had met JVC in de jaren '80 en '90 al een lang shirtcontract lopen, maar de deal met Emirates spant nu de kroon. De sponsor prijkt al sinds 2006 op de rood-witte truitjes van de Noord-Londense club en breit daar nu nog 5 jaar bij. Emirates hoest zo'n 280 miljoen euro op voor de hernieuwde shirtdeal.

  "De investering van Emirates is significant gegroeid, wat de club zeker zal helpen in zijn zoektocht naar trofeeën.", verklaarde Ivan Gazidis, de CEO van Arsenal.

  "Dit is de langste shirtovereenkomst van de Premier League en een van de langste in de geschiedenis van de sport.", toonde hij zich trots.

  Veel scheelt het wel niet. Manchester United had een 18-jarige overeenkomst met shirstsponsor Sharp, van 1982 tot 2000. Ook Liverpool haalde de kaap van de 18 jaar. In 2010 liep die deal met Carlsberg af.