• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse topskiester is haar vriend kwijt in PyeongChang

  Mikaela Shiffrin en Mathieu Faivre moeten even afscheid nemen van mekaar.

  Voor Mathieu Faivre, de vriend van olympisch kampioene Mikaela Shiffrin, zijn de Olympische Spelen vroegtijdig afgelopen. De 26-jarige alpineskiër is naar huis gestuurd. De Fransen verwijten hem een gebrek aan teamspirit.

  "Ik ben een heethoofd"

  Mathieu Faivre had zaterdag nog de landenwedstrijd moeten skiën met wereldkampioen Frankrijk, maar zijn uitlatingen na zijn 7e plaats op de reuzenslalom schoten in het verkeerde keelgat bij de federatie.

  "Wat ik vind van de prestaties van de andere Fransen? Ik ben hier om mijn eigen ding te doen, voor mijn eigen wedstrijd", had Faivre gezegd. "Als je eens zou weten hoe ik denk over de groep..."

  Faivre moet om disciplinaire redenen naar huis. Op Facebook probeerde hij zichzelf uit de nesten te werken, maar dat lukte niet. "Meteen na de reuzenslalom dacht ik alleen aan mijn prestatie", schreef Faivre. "Soms ben ik een heethoofd, maar ik wilde niemand een gebrek aan respect tonen."

  Vriend van Shiffrin

  Mathieu Faivre is de vriend van Mikaela Shiffrin, kersvers olympisch kampioene op de reuzenslalom. De komende dagen skiet ze onder meer de combiné in PyeongChang. Faivre zal haar op afstand moeten aanmoedigen.