• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zijn mannelijkheid hing uit zijn broek": deze atleten gaven iets te veel bloot

  Deze scheur uit 2010 ging de wereld rond.

  De Franse Gabriella Papadakis gaf tijdens het ijsdansen op de Winterspelen iets meer bloot dan haar lief is. Als het een troost mag zijn: ze is niet de enige de het meemaakte. Sporza dook voor u in de archieven.

  Bobsleester gaat met de billen bloot

  In 2010 was de Britse Gillian Cooke nog niet aan haar race begonnen toen het fout liep. Tijdens de Wereldbekermanche bobslee in Sankt Moritz scheurde haar pak toen ze voor de start nog snel even door haar knieën ging om bloed door haar benen te pompen.

  Snelschaatsster vergeet even dat ze niets onder schaatspak draagt

  De Russische Olga Graf zorgde op de Olympische Winterspelen in Sotsji 4 jaar geleden voor één van de meest opmerkelijke momenten. De snelschaatster racete naar het brons en ritste na de race haar schaatspak open om af te koelen. Graf verloor echter uit het oog dat ze geen shirt meer onder haar pak droeg.

  "Zijn mannelijkheid hing uit zijn broek": mountainbiker met bloot 'klokkenspel' Belgisch kampioen

  2010. Op het Belgisch kampioenschap mountainbike marathon kon Nico Berckmans bij de Masters zijn rol als topfavoriet met verve waarmaken.

  Toch loopt het nog bijna mis in de laatste afdaling. Bij een val over zijn stuur scheurt zijn broek en komt alles bloot te liggen. Toch gaat hij door tot op de meet, waar hij zijn handen zelfs in de lucht steekt. 

  Marathonloper loopt ‘vrank en vrij’ naar PR

  In de laatste rechte lijn van de Kosice Peace Marathon in 2017 amuseerde Jozef Urban de toeschouwers door met iets te veel overgave richting eindmeet te stormen. Urban liep zich ook sportief in de kijker. De Slovaak scherpte zijn persoonlijke besttijd aan en finishte tiende.

  Voetballer Kehl 'fladdert' onbevangen over het veld

  Sebastian Kehl (Borussia Dortmund) hing zijn voetbalschoenen twee jaar geleden aan de haak. Bij Dortmund pakte hij drie titels. Toch zal hij vooral herinnerd worden als de speler wiens edele delen in een match tegen Borussia Möngengladbach in 2010 losjes rondfladderden tijdens een duel.

  Saillant detail: sindsdien draagt de speler een compressieshort.

  2018: IJsdanseres laat ongewild net iets te veel bloot zien