• home
 • video
 • pas verschenen

  Visser mist door verdwaalde taxichauffeur bijna medailleceremonie

  Het had heel wat voeten in de aarde om Visser in de Medal Plaza te krijgen.

  Voor de Nederlandse schaatsster Esmee Visser zijn de Olympische Spelen één groot avontuur. Een taxichauffeur deed ook nog eens zijn duit in het zakje.

  Esmee Visser verraste vriend en vijand door op haar eerste grote toernooi meteen de 5.000 meter te winnen. Een dag later mocht ze naar het Medal Plaza gaan om daar haar gouden medaille in ontvangst te nemen.

  Een ritje dat normaal gezien een halfuurtje duurde, werd door een verwarde taxichauffer plots een hele queeste. "Eerst stonden we in de file en daarna was onze chauffeur gewoon verdwaald", vertelt Visser.

  "We reden steeds over en weer. Op een gegeven moment heb ik zelf Google Maps erbij gehaald. Ik zei de chauffeur dat we de andere kant op moesten, maar dat wilde hij niet."

  Uiteindelijk werden Visser en haar coach door een andere auto opgepikt. Na een tocht van 2 uur kwamen ze toch aan het Medal Plaza. Daar hadden ze de ceremonie gelukkig uitgesteld, zodat Visser toch nog haar gloriemoment kon beleven.