• home
  • video
  • pas verschenen

    VIDEO: Braziliaans duel ontaardt in knokpartij: 9 rode kaarten

    "Voetbal is oorlog", wist Rinus Michels al. In het duel tussen de Braziliaanse clubs Vitoria en Bahia werd die leuze helaas net iets te letterlijk genomen.

    De poppen gingen aan het dansen toen Bahia-speler Vinicius na een omgezette penalty ostentatief ging vieren voor het thuispubliek. De doelman van Vitoria ging verhaal halen bij de doelpuntenmaker, waarna tumult ontstond en er enkele stevige klappen werden uitgedeeld.

    De scheidsrechter had er zijn werk mee en deelde liefst 7 rode kaarten uit. Ook enkele bankzitters werden uitgesloten. Nadat de gemoederen bedaard waren, werd de wedstrijd hervat. Even later liep het evenwel opnieuw mis toen nog eens twee Vitoria-spelers rood pakten. De ref besloot dan maar vroegtijdig een einde te maken aan de partij.