• home
 • video
 • pas verschenen

  Thriller in biatlon: Fourcade wint met een halve voet

  Martin Fourcade (r) is een fractie sneller dan Simon Schempp (l).

  De massastart in het biatlon is uitgedraaid op een finishfoto. De Fransman Martin Fourcade klopte de Duitser Simon Schempp met een halve voet. Fourcade is nu de meest gelauwerde Fransman op de Winterspelen. Titelverdediger Emil Hegle Svendsen pakte het brons.

  Millimetersprint

  In de massastart lopen 30 biatleten 15 kilometer. Tussendoor moeten ze 4 keer schieten (2x liggend en 2x staand). Elke misser staat gelijk aan een strafrondje van 150 meter. Martin Fourcade had geen foutloze race. De zesvoudige Wereldbekerwinnaar viel vroeg in de wedstrijd en kreeg ook twee strafrondjes na schietmissers.

  Toch sprintte de Van der Poel van de biatlon voor het goud. Op de streep bleef Fourcade wereldkampioen Simon Schempp heel nipt voor. Een halve voet, groter was het verschil niet tussen de Fransman en de Duitser.

  Fourcade nam op die manier revanche voor Sotsji. Vier jaar geleden verloor hij in een millimetersprint van de Noor Svendsen. Die pakte nu het brons. Met zijn goud op de massastart heeft Fourcade nu vier olympische gouden medailles, geen enkele Fransman doet beter op de Winterspelen.

  Uitslag massastart
    chronofouten
  1.Martin Fourcade (Fra)in 35'47"32
  2.Simon Schempp (Dui)zelfde tijd1
  3.Emil Hegle Svendsen (Noo)op 11"22
  4.Erik Lesser (Dui)11"62
  5.Benedikt Doll (Dui)18"81