• home
 • video
 • pas verschenen

  Ter Stegen: "Barcelona is sterker team geworden na vertrek van Neymar"

  "Het is moeilijk om uit te leggen hoe goed Neymar is."

  Toen Neymar van Barcelona naar PSG trok, leek dat een serieuze aderlating voor de Spaanse club. Doelman Marc-Andre Ter Stegen ziet het anders. "We hebben het vertrek van Neymar goed opgelost", vertelt hij aan ESPN. "We zijn

  Neymar werd deze zomer de duurste voetballer ter wereld door voor 222 miljoen euro naar Parijs te vertrekken. De Braziliaan leek een onvervangbare schakel tijdens zijn tijd bij Barcelona, maar dat lijkt na een goed halfjaar best mee te vallen.

  "Wij moesten een oplossing zoeken", vertelt Ter Stegen over de transfer van Neymar. "Dat was echt niet makkelijk, want Neymar heeft heel veel kwaliteiten. Je kan moeilijk uitleggen hoe goed hij is. Hij was heel belangrijk voor ons als persoonlijkheid en als voetballer. Maar hij wou andere dingen, alleen hij kan zijn beslissing om te vertrekken verklaren."

  "Wij hebben het opgelost, maar op een andere manier. We zijn nu een heel sterk team. We hebben ook een paar nieuwe spelers waardoor we misschien wel nog sterker geworden zijn. Hopelijk voelen zij zich goed in de ploeg."

  Bekijk het interview (Engels):