• home
 • video
 • pas verschenen

  Langlauf- en vlogkampioen Johannes Klaebo bezorgt Noorwegen 9e goud

  Johannes Klaebo vliegt zijn ploegmaats in de armen.

  0 / 0
  In amper 9 dagen heeft Noorwegen al 25 medailles verzameld op de Olympische Winterspelen. In de estafettewedstrijd langlaufen deden ze er een gouden plak bij. Het 21-jarige toptalent Johannes Klaebo maakte het af in de 4x10 kilometer.

  Verschroeiende demarrage

  Johannes Klaebo is de rijzende ster aan het langlauffirmament. Vorig seizoen won hij op zijn 20e de sprintcompetitie in de Wereldbeker, dit seizoen staat hij zelfs aan de leiding in de algemene stand.

  Ook op de Olympische Spelen liet Klaebo zijn klasse al zien. Afgelopen dinsdag werd hij in de sprintwedstrijd de jongste olympische kampioen op langlauflatten. Vandaag kwam daar een tweede gouden medaille bij.

  Klaebo was de slotloper van Noorwegen in de estafette. Met een verschroeiende demarrage in de laatste kilometers liet hij zijn Russische generatiegenoot Denis Spitsov achter zich. Het brons was voor Frankrijk. Titelverdediger Zweden moest tevreden zijn met een vijfde plaats.

  Uitslag 4x10 km langlaufen
  1.Noorwegenin 1u33'04"9
  2.Atleten uit Ruslandop 9"4 
  3.Frankrijk 36"9 
  4.Finland1'40"5
  5.Zweden2'05"6
  6.Duitsland 2'08"2 

  Voetballiefhebber en vlogkampioen

  Johannes Klaebo kan ook aardig uit de voeten met een voetbal. Als tiener hoopte hij de nieuwe Cristiano Ronaldo te worden, maar het werd een topcarrière in het langlaufen.

  Die passie deelt Klaebo elke week op YouTube. Samen met zijn jongere broer Ola bokst hij vlogs in mekaar. En die zijn populair bij de Noorse jeugd. Klaebo's vlog is elke week goed voor 50.000 tot 100.000 kijkers.

  25e medaille voor Noorwegen

  De Noren grossieren op de Winterspelen in medailles. Dankzij het goud in de estafette staan de Vikingen aan de leiding in de tussenstand. Met 9x goud, 9x zilver en 7x brons doen ze ruim beter dan de 17 stuks van Duitsland (9x goud, 4x zilver en 4x brons).