• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk mist sterkhouder Pietermaat in promotiematchen

  Het seizoen zit erop voor Tom Pietermaat.

  In de twee finalewedstrijden van 1B tegen Cercle Brugge kan Beerschot Wilrijk geen beroep doen op Tom Pietermaat. De verdedigende middenvelder brak zaterdag zijn enkel.

  Beerschot Wilrijk nam het zaterdag op tegen OH Leuven. De match eindigde op 1-1. Op zich was het resultaat voor de Antwerpenaren van weinig belang, omdat ze de eerste periode al gewonnen hebben en ze in hun achterhoofd vooral focussen op de promotieduels met tweedeperiodekampioen Cercle Brugge.

  In die wedstrijden kan Beerschot Wilrijk geen beroep doen op Tom Pietermaat. De middenvelder brak bij een tackle zijn enkel en staat enkele maanden aan de zijlijn. Dat is een flinke streep door de rekening van de club, want Pietermaat is een van de sterkhouders in de ploeg.

  "Dit is klote. Een breuk is sowieso erg, maar nu dit zo dicht bij de apotheose van het seizoen gebeurt, komt dit dubbel hard aan", zegt een zwaar aangeslagen Pietermaat op de website van Beerschot Wilrijk.

  "Het ongeluk gebeurde in een duel zoals er in een match tientallen zijn. Maar deze keer voor mij met zware gevolgen. Morgen wordt beslist wat er met mijn enkel gaat gebeuren: operatie, pin in het gewricht: dat zien we later wel. Ik hoop dat de onbeschikbaarheid beperkt blijft tot een twee- of drietal maanden, zodat ik zeker de voorbereiding op volgend jaar niet mis."

  Tweet van Beerschot Wilrijk:

  Coach Brys zaterdag na de match: