• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens troeft Landa af op kasseimuur in Ruta del Sol

  Voor Wellens is het al zijn 2e zege van het seizoen.

  De 5e zege van het seizoen is binnen voor Lotto-Soudal. In de Ruta del Sol klauterde Tim Wellens op de slotbeklimming naar winst. Hij duikt morgen als leider de slottijdrit in.

  Alle ogen waren gericht op de beestachtige slotmuur, waar de renners op kasseien percentages moesten temmen tot 18 procent. Vluchters Vanmarcke en Amador sneuvelden aan de voet van de beklimming.

  Chris Froome reed lek voor de slotklim (van 1,2 km), terwijl Movistar tempo maakte voor Mikel Landa (ex-Sky). Het hele peloton lag in stukken en brokken.

  Op de Spaanse kinderkopjes sloegen Tim Wellens en Mikel Landa een gat. Wellens duwde door en liet de Bask achter op 300 meter van de streep. Met Floris De Tier (5e) eindigde er nog een 2e Belg in de top 5.

  Wellens, die dit seizoen al op Mallorca won, snijdt de slottijdrit (14 km) morgen aan als leider. Hij telt een bonus van 7 seconden op Landa.

  Zegebeelden van Wellens

  Uitslag rit 4

  1. Tim Wellens: 191,2 km in 4u36'26"
  2. Mikel Landa (Spa) - op 5"
  3. Jakob Fuglsang (Den) - 12"
  4. Wout Poels (Ned) - 13"
  5. Floris De Tier - z.t.
  6. Marc Soler (Spa) - 17"
  7. Steven Kruijswijk (Ned) - 20"
  8. Luis Leon Sanchez (Spa) - z.t.
  9. Simon Clarke (Aus) - 21"
  10. Andrea Pasqualon (Ita) - 24"

  Stand na rit 4

  1. Tim Wellens in 17u24'25"
  2. Mikel Landa (Spa) - op 7"
  3. Wout Poels (Ned) - 11"
  4. Jakob Fuglsang (Den) - 14"
  5. Luis Leon Sanchez (Spa) - 20"
  6. Marc Soler (Spa) - 32"
  7. Steven Kruijswijk (Ned) - 58"
  8. Simon Clarke (Aus) - 1'05"
  9. Mikel Bizkarra (Spa) - 1'14"
  10. Sergio Pardilla (Spa) - 1'24"

  Wellens: "Ik had vooraf de nodige research gedaan"

  Na afloop kon Wellens enkel maar tevreden terugblikken. "Het was een zware etappe vandaag. Ik besefte dat deze aankomst mij zou liggen en daarom had ik vooraf de nodige research gedaan. Ik wist waar de lastige stukken gesitueerd waren en wanneer ik vooraan moest postvatten.”

  “De ploeg heeft me goed afgezet aan de voet van de slothelling en Tosh Van der Sande verhoogde het tempo. We reden over een kasseiweg, maar links en rechts lag er een beter bollende strook en die wilde ik op kop aansnijden.”

  Wellens wil zijn leidersplek morgen vasthouden in de tijdrit: "Een tijdrit liegt nooit en met deze vorm heb ik zeker een goede prestatie in de benen, al staan er achter mij meer getalenteerde tijdrijders.”