• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Derde keer, goede keer voor biatlete Kuzmina

  Kuzmina is de nummer één op de massastart.

  Anastasiya Kuzmina heeft in het biatlon de massastart bij de vrouwen gewonnen. De Slovaakse miste maar één keer en kwam met een ruime voorsprong de finishlijn over. Het is na twee keer zilver haar derde medaille in PyeongChang.

  Kuzmina is tweevoudig olympisch kampioene op de 7,5km sprint. Ook in PyeongChang deed ze het voorlopig meer dan goed. Zowel op de 15km individueel als op de 10km achtervolging pakte ze al zilver tijdens deze Winterspelen.

  Vandaag voegde ze daar een gouden medaille op de massastart aan toe. Van in het begin van de wedstrijd domineerde de Slovaakse. Ze miste geen enkele keer tijdens haar eerste drie schietbeurten en gleed bijna 50 seconden weg van de tegenstand.

  Tijdens de laatste schietbeurt ging het één keer mis. Dat foutje kon ze zich veroorloven en ze hield uiteindelijk bijna 20 seconden over van haar voorsprong. Het zilver is voor De Wit-Russische Darya Domratsjeva, het brons voor de Noorse Tiril Eckhoff.

  Slovakije heeft voorlopig drie medailles in PyeongChang, allemaal van Kuzmina.

  Kuzmina neemt ruim de tijd om te vieren:

  Uitslag massastart bij de vrouwen
  1.Anastasiya Kuzmina (Svk)35'23"0
  2.Darya Domratsjeva (WRu)+18"8
  3.Tiril Eckhoff (Noo)+27"7
  4.Lisa Vittozzi (Ita)+45"6
  5.Hanna Öberg (Zwe)+46"5
  6.Dorothea Wierer (Ita)+47"3
  7.Nadezjda Skardino (WRu)+47"9
  8.Marte Olsbu (Noo)+51"6
  9.Marie Dorin Habert (Fra)+57"9
  10.Kaisa Mäkäräinen (Fin)+1'00"9